Niets, niemand en redelijk stil

Niets, niemand en redelijk stil
Language: 
ISBN10: 
9025412386
ISBN13: 
9789025412388
Pages: 
111
Published: 
January 1st 2001 by Contact
Rating: 
3.32
Het vrome volk

Het vrome volk

Verhalen.
Zomervlucht

Zomervlucht

Reinier Saltsman, concertpianist en schrijver van een wereldberoemd boek over de fuga, overziet zijn bestaan. In Zomervlucht beschrijft Jeroen Brouwers op meesterlijke wijze een midlifecrisis die uitmondt in loutering en nieuwe inzichten.
Zonsopgangen boven zee

Zonsopgangen boven zee

Zonsopgangen boven zee vertelt over een veertigjarige man en zijn jonge geliefde Aurora, met wie hij vast komt te zitten in een lift. De roman is een minutieuze beschrijving van obsessionele angsten over vergankelijkheid, seks en dood.
De dochter

De dochter

De drieëntwintig jarige Max Lipschitz ontmoet de jonge Sabine Edelstein in het Anne Frankhuis. Vanaf dat moment horen ze bij elkaar, de gereserveerde Max en de door het verleden geobsedeerde Sabine. Tot Sabine na bijna anderhalf jaar schijnbaar zonder enige aanleiding...
Wie scheep gaat

Wie scheep gaat

Wat hebben een oude Haagse kleermaker, een meisje van vijftien, een oceanograaf in New York en een diepzeeduiker met elkaar te maken? Allen missen zij de vrouw wier scheepje twee jaar geleden verging op de Atlantische Oceaan. Haar lichaam is nog steeds niet...
De verrekijker

De verrekijker

Kees van Kooten besluit voor de laatste keer zijn boekenkast op te schonen. Hierbij stuit hij op het fotoalbum dat zijn vader, dienstplichtig sergeant der artillerie, aanlegde gedurende de mobilisatie van augustus 1939 en de oorlogsjaren 1940-1945.

...
De Kleine Blonde Dood

De Kleine Blonde Dood

'De beslissing is aan u' sprak hij zacht.
'Of u de slangen eruit trekt en de knoppen omdraait?'.
'Zo is het.'

De ik-figuur, die Boudewijn Büch heet, vertelt over het kortstondige leven van zijn zoontje. Micky, het kind van...