Seuraaja

Seuraaja
Author: 
Genre: 
Language: 
Pages: 
158
Published: 
2012 by Into Kustannus
Rating: 
3.4

Seuraaja löydettiin kuolleena makuuhuoneestaan aamunkoitteessa 14. joulukuuta.

Riistikö diktaattorin seuraaja henkensä vai murhattiinko hänet? Tiedetään, että joku tuli taloon keskiyöllä. Sateessa ja pimeässä oli vaikea nähdä muuta.

Virtuoosimaisesti kirjoitettu trilleri kuvaa Albanian suljetun järjestelmän vainoharhaisuutta ja absurdiutta. Ismail Kadare vie lukijan painajaismaiseen maailmaan, jossa hallitsevia sääntöjä kukaan ei ymmärrä ja jossa kuka tahansa voi olla syyllinen. Booker-palkitun kirjailijan jännitystarina punoo mysteerin, joka viettelee ja yllättää viimeiselle sivulle saakka.

Saksalainen rakastaja

Saksalainen rakastaja

Hormonaalinen maahanmuuttaja Roman Schatz (s. 1960) on kerjännyt elantonsa kirjoittamalla kirjoja ja esiintymällä julkisesti ulkomaisena sirkuseläimenä.

Ehkä juuri siksi hänen kolumneistaan puuttuu hyvien tapojen mukainen ilottomuus,...
Maan Avaruus (Pohjanmaa #5)

Maan Avaruus (Pohjanmaa #5)

Laajalle, lakealle Saskatchewanin preerialle on kohonnut suomalaisten perustama ihanneyhdyskunta, jonka johdossa on monitaitoinen ja -tietoinen utopisti Blomberg. Tänne ajautuu taloudellisen laman kuristamilta työmarkkinoilta myös John Hawk...
Äiti ja koira

Äiti ja koira

Ahti ja Meeri Bergmanin avioero ei tule kenellekään yllätyksenä. Vieläkö ne olivat naimisissa, moni hämmästelee. Onneksi lapset ovat jo aikuisia. Onneksi kaikki sujuu tyylikkäästi. Vai sujuuko?

Ahdille ja hänen oljenvaalealle laborantilleen jää...
Pölkky

Pölkky

Lupaava mies astuu junasta Helsingin öisellä rautatieasemalla. Tästä alkaa seurantaoperaatio jonka varrella niin kertoja, lukija kuin kaikki muutkin joutuvat selvittämään mitä arvoituksellisen päähenkilön mielessä ja sydämessä liikkuu.

Selvillä on seuraavaa: on...
Siipien kantamat

Siipien kantamat

Syyllisyys - osoittaako se, että on jo ajauduttu väärille raiteille vai onko huono omatunto nimenomaan moraalin tae, joka varmistaa ettei mitään väärää pääse tapahtumaan?

Juhani on lukion äidinkielen opettaja. Hän on jokin aika sitten eronnut...
Salo

Salo

Läpileikkaus 2000-luvun Suomesta.

Pikkukaupunki keskellä sydänmaata. Ympärillä peltoa, metsää ja hiljaista valtatietä. Kaupungin asukkaat ovat rooleihinsa heitettyjä, eksyneitä, tarpeettomia. Kaikkia riivaa yksinäisyys. He kulkevat joka päivä toistensa ohi, mutta eivät...
Rakkaani, kyyhkyläiseni : jännityskertomuksia

Rakkaani, kyyhkyläiseni : jännityskertomuksia

Roald Dahlin kuusitoista kuuluisinta, lajissaan ylittämätöntä jännityskertomusta Pentti Saarikosken mestarillisina suomennoksina. Suomessa paremmin lastenkirjailijana tunnettu Dahl paljastaa...